Datum

Så påverkas busstrafiken av SM-veckan

SM-veckan i Västerås pågår från och med onsdag den 26 juni till och med söndag den 30 juni. I samband med det stängs hållplatserna Lögarängen och Strandbron av i båda riktningarna på linjerna 7, 22 och 23. Även flexhållplats 1002 Färjkajen 1 stängs av.Stadstrafiken: bussarna påverkas 26–30 juni

Under SM-veckan kör linjerna 7, 22 och 23 via Djuphamnsvägen – Köpingsvägen – Västra Ringvägen till och från hållplats Västerås Central. I samband med det stannar linjerna vid hållplatserna Tomtebovägen, Oxbacken och Västgötegatan, enligt kartan nedan.

240626_SM-veckan_avstängd-hållplats_Lögarängsbadet_Strandbron.jpg

Du som vill resa till eller från hållplatserna Lögarängen eller Strandbron hänvisas till hållplatserna Oljevägen eller Västerås Central.

Måndag den 1 juli stannar linjerna 7, 22 och 23 vid hållplatserna Lögarängen och Strandbron som vanligt igen.

Flextrafiken: flexbussarna påverkas 28–29 juni

Från och med fredag den 28 juni till och med lördag 29 juni stängs flexhållplats 1002 Färjkajen 1 av. Det innebär att du inte kan resa till eller från den flexhållplatsen då.

Måndag den 1 juli kör flextrafiken till flexhållplats 1002 Färjkajen 1, som vanligt igen.

Cityfestivalen påverkar också busstrafiken

Samtidigt som SM-veckan pågår drar också Västerås Cityfestival igång. Cityfestivalen påverkar linjerna 1–6, 14 och 21 i centrala Västerås.

Du kan läsa mer om hur busstrafiken kör under Cityfestivalen i nyheten Så påverkas busstrafiken av Cityfestivalen

På vår samlingssida Sommar 2024 hittar du information om hur busstrafiken påverkas vid alla sommarens stora evenemang i Västerås.

Många besökare – planera din resa i god tid

Under vecka 26 pågår både Cityfestivalen och SM-veckan samtidigt, och antalet besökare i Västerås ökar. Det innebär att det kan uppstå störningar och förseningar i busstrafiken. Därför kan det vara bra att planera och påbörja din resa i god tid, och att hålla koll på läget i busstrafiken på sidan Trafikinformation på vl.se eller i vår app.

Så reser du kollektivt under SM-veckan i Västerås

SM-veckan arrangeras på 14 arenor runtom i Västerås. Du kan ta bussen till alla arenorna och den kör dig nästan hela vägen fram. Mer information om hur du reser med oss till arenorna hittar du på sidan SM-veckan.

Mer information om SM-veckan i Västerås hittar du på Västerås stads webbplats.