Så påverkas busstrafiken av sommarens stora evenemang i Västerås

Under sommaren 2024 arrangeras flera stora evenemang i Västerås. På den här sidan har vi samlat information om hur busstrafiken påverkas under evenemangen.

Sommargågata: bussarna påverkas 17 juni–18 augusti

Från och med måndag den 17 juni till och med söndag den 18 augusti blir delar av Vasagatan i centrala Västerås en gågata. Det innebär att linjerna 2, 5, 6 och 21 kör runt Cityringen under sommaren, och att flexhållplats 1505 Dressmann, Vasagatan 17 stängs av.

Du kan läsa mer om hur busstrafiken påverkas av sommargågatan i nyheten Sommargågata påverkar busstrafiken i centrala Västerås

SM-veckan: bussarna påverkas 26–30 juni

SM-veckan i Västerås pågår från och med onsdag den 26 juni till och med söndag den 30 juni. I samband med det stängs hållplatserna Lögarängen och Strandbron av i båda riktningarna på linjerna 7, 22 och 23.

Du kan läsa mer om hur busstrafiken påverkas av SM-veckan i nyheten Så påverkas busstrafiken av SM-veckan

Cityfestivalen: bussarna påverkas 24 juni–2 juli

Västerås Cityfestival pågår från och med torsdag den 27 juni till och med lördag den 29 juni, men delar av festivalområdet stängs av för trafik redan från och med måndag den 24 juni till och med söndag den 30 juni.

Det innebär att stadsbussarna i centrala Västerås påverkas under delar av veckan, medan flextrafiken påverkas något längre.

Du kan läsa mer om hur busstrafiken påverkas av Cityfestivalen i nyheten Så kör bussarna under Cityfestivalen

Summer Meet: bussarna påverkas 4–6 juli

Västerås Summer Meet pågår från och med torsdag den 4 juli till och med lördag den 6 juli, och kommer att påverka busstrafiken i Västerås. Några busslinjer kör annorlunda vissa tider under alla dagar medan andra bara påverkas under finbilscruisingen fredag den 5 juli.

Du kan läsa mer om hur busstrafiken påverkas under evenemanget på vår samlingssida om Summer Meet.