Företag

Genom att bli företagskund hos VL är du och ditt företag med och bidrar till hållbar utveckling. Här kan du läsa mer om våra företagslösningar.

Med hjälp av våra företagslösningar förenklar vi resandet för företag och organisationer:

  • Företag Flex för dig som reser då och då, och vill kunna köpa enkelbiljetter i VL-appen.
  • VL-årskort för dig som reser mycket.

Är du intresserad? Skicka in en ansökan!

Ansök om företagsresor

Här ansöker du att bli företagskund hos VL. Du kan antingen välja att få tillgång till att köpa enkelbiljetter i VL-appen eller köpa ett årskort.

Fördelar med Företag Flex

Det finns många fördelar med Företag Flex! Några av dem är att du

  • sparar pengar. Att resa kollektivt är mycket billigare än att ta bil eller taxi och med Företag Flex och VL-årskort sparar du dessutom in en massa administrationskostnader.  
  • bidrar till hållbar utveckling. Omsätt företagets miljöpolicy i handling, och få ett grönare varumärke. Genom att resa kollektivt bidrar du och ditt företag till en hållbar utveckling och en renare stad.
  • frigör tid. Använd tiden på resan till att skriva mejl eller lyssna på en ljudbok.
  • slipper parkeringskrångel. När du reser kollektivt slipper du både att leta parkeringsplatser och att betala dyra parkeringsbiljetter.
  • minskar administrationen. Med Företag Flex köper dina medarbetare biljetter med mobilen och behöver inte fundera över varken kvitton eller reseräkning. Ditt företags ekonomiavdelning får en faktura och kan när som helst skriva ut en specifikation ur vårt system, där namn, tidpunkt, resmål och syfte med resan finns med.

Hur fungerar Företag Flex?

Med Företag Flex köper medarbetaren sina enkelbiljetter i VL-appen och fakturan går direkt till ekonomiavdelningen. Biljetten finns direkt i telefonen och ni slipper krånglig reseadministration. Företaget styr själva över vilka anställda som ska ha tillgång till Företag Flex, vilket belopp de får handla för och under vilken period.

Vad krävs för att få använda Företag Flex?

För att få bli företagskund hos VL krävs ett svenskt organisationsnummer och att företaget är kreditvärdigt.

Vad kostar det?

Företaget betalar endast för de biljetter medarbetarna köper, alltså ingen fakturaavgift och ingen abonnemangsavgift. Priset för enkelbiljetter är samma oavsett om du betalar med Företag Flex eller som privatkund, och ni väljer själva hur mycket ni vill resa – oavsett om det är dagligen eller någon enstaka gång per år.

VL-årskort

Med VL-årskort kan ni via företaget köpa årskort med nettolöneavdrag, utan att det kostar företaget någonting. Att köpa VL-årskort via företaget innebär också en möjlighet att delbetala, i stället för att betala hela summan direkt. Att erbjuda sina medarbetare VL-årskort via företaget är också ett enkelt sätt att bli en mer attraktiv arbetsgivare. Dessutom är kollektivt resande bra för både hälsan och miljön!

Kontaktperson

Henrik Forsberg

Företagsförsäljningsansvarig