Anropsstyrd trafik (T-turer)

Anropsstyrd trafik är när det finns en linje och en tidtabell, men turerna körs bara när någon har ringt och beställt resan i förväg. Den anropsstyrda trafiken är tillgänglig för vem som helst.

Anropsstyrd trafik kallas också T-turer. På en del linjer är bara vissa avgångar anropsstyrda. De turerna är då markerade med ett T i tidtabellen.

Beställ anropsstyrd resa

För att resa med anropsstyrd trafik ringer du och beställer din resa via 021-473 00 00. Beställ din resa senast en timme innan du ska åka.

Priser och biljetter

Inom den anropsstyrda trafiken gäller samma priser och biljetter som inom den allmänna kollektivtrafiken. Vad din resa kostar beror på vilken biljett du reser med och hur gammal du är. Det är samma priser oavsett om tiden du åker är anropsstyrd eller inte.

Innan du reser behöver du ha en giltig biljett som du aktiverar ombord på bussen. Du kan inte köpa din biljett ombord. Om du har ett resekort blippar du det ombord på bussen.

I vissa kommuner gäller avgiftsfri kollektivtrafik, som inkluderar även den anropsstyrda trafiken. Läs mer om det på sidan Avgiftsfritt.