Res med oss

Vi på VL jobbar varje dag för att våra resenärer ska kunna åka med en lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. Det är viktigt att resan är bussig för både plånboken, miljön och dig som åker med oss.

Res med betalkort – i hela länet!

Nu kan du blippa ditt betalkort både när du reser inom en kommun och när du reser i hela länet. Här kan du läsa mer om hur det funkar!

Travel with us – information in English

On this page you find information about what you need to know before traveling with us. If you have questions you can always contact our customer service at (+46)21-473 00 00.

Vår trafik

Allmän kollektivtrafik är linjelagd busstrafik och anropsstyrd trafik där alla får resa utan att någon form av tillstånd behövs. Det finns regionaltrafik, stadstrafik och landsbygdstrafik i Västmanland.

Res med buss

Här hittar du samlad information kring vad som gäller när du ska resa med buss.

Res med flextrafik

Från den 31 mars är flextrafiken i Västerås en del av den allmänna kollektivtrafiken. Här kan du läsa mer om vad som gäller och hur du gör för att resa.

Res med tåg

VL har inga egna tåg, men du kan resa både på buss och tåg med olika biljetter. Här hittar du också länkar till de bolag som kör i Västmanland, samt tidtabeller och trafikinformation.

Köpa biljett

Här hittar du information om hur du gör för att köpa biljett.

Prisguiden

Här kan du se vilka biljetter vi har, och vad de kostar.