Datum

Spana in vår nya elbuss under Europeiska mobilitetsveckan

Under hösten 2022 börjar VL:s nya elbussar rulla i stadstrafiken i Västerås, som ett komplement till biogasbussarna. Den 20 september har du möjlighet att kika in i en av dem.

Elbuss på bussdepån i Västerås.

Tillsammans med Svealandstrafiken och Västerås stad arrangerar vi en mobilitetsdag under Europeiska mobilitetsveckan för att uppmärksamma hållbara resor och transporter.

 

Mobilitetsdag den 20 september

Temat för årets mobilitetsvecka är ”Bättre resande”. Tisdagen den 20 september står en av våra nya elbussar parkerad på Fiskartorget i Västerås. Mellan klockan 12.00 och 18.00 har du möjlighet att kika in i den, ställa frågor och tycka till om allt som rör kollektivtrafiken i Västmanland.

Utöver vår nya elbuss kan du också spana in Västerås stads cyklar och elsparkscyklar, prata trafiksäkerhet och cykelöverfarter med representanter från kommunen, eller passa på att få din egen cykel servad.

Mer information om programmet hittar du på Västerås stads webbplats.

Europeiska mobilitetsveckan 16-22 september

Europeiska mobilitetsveckan äger rum den 16–22 september varje år och är ett europeiskt initiativ för att uppmärksamma hållbara resor och transporter. Under veckan hålls aktiviteter på flera håll i Europa.

Mer information om Europeiska mobilitetsveckan hittar du på Trafikverkets webbplats.

Var klimatsmart – res hållbart med oss!