Datum

Håll koll på giltighetstiden på dina biljetter

I samband med att vi ändrade våra biljetter, priser och zoner den 30 januari 2022 infördes ett års giltighetstid på nästan alla VL:s biljetter. Det innebär att alla biljetter köpta före den 30 januari 2022 gäller till och med den 29 januari 2023.Sedan den 30 januari 2022 har nästan alla VL:s biljetter ett års giltighetstid. Giltighetstiden innebär att du behöver använda biljetten inom ett år från det datum du köpt biljetten.

Det är bara biljetter som är köpta via VL-appen som har en kortare giltighetstid. En app-biljett behöver du använda inom 30 dagar från att du köpt biljetten.

Res med gamla biljetter senast den 29 januari 2023

Du som har en VL-biljett som är köpt innan den 30 januari 2022 kan resa på den till och med den 29 januari 2023. Efter det kan du inte längre använda biljetten, utan behöver köpa en ny för att kunna resa med våra bussar.

Du som har en VL-biljett som är köpt efter den 30 januari 2022 behöver använda den inom 1 år från det datum du köpt biljetten.

Hitta giltighetstiden på din biljett

På kvittot du fick när du köpte biljetten (köpekvittot) finns alltid inköpsdatum med. Beroende på vilken biljett du har och var du har köpt biljetten kan du hitta giltighetstiden för din biljett på flera sätt. Nedan har vi samlat information om hur du hittar giltighetstiden för respektive biljettyp.

Pappersbiljett och biljett via mejl

  • På våra pappersbiljetter står inköpsdatum på biljetten.

Fysisk pappersbiljett_rödmarkering.jpg

Den röda markeringen visar inköpsdatum på pappersbiljetten.

 

  • På våra biljetter som du får via mejl hittar du inköpsdatum på kvittot som du får i samma mejl som biljetten.

Kvitto för biljett via mejl_rödmarkering.jpg

Den röda markeringen visar inköpsdatum på kvittot som du får i mejlet tillsammans med biljetten.

 

Resekort

Beroende på var du har laddat ditt resekort med biljetter kan du hitta inköpsdatum eller giltighetstiden på olika sätt.

  • Mina sidor-konto – om du har laddat ditt resekort med biljetter via ett konto på Mina sidor på vl.se kan du logga in och se giltighetstiden och hur många resor du har kvar via fliken Resekort och aktiva biljetter.

Resekort_mina sidor_rödmarkering.jpg

Den röda markeringen visar var du hittar giltighetstiden på de biljetter som är laddade på ditt resekort via Mina sidor.

Om du inte hittar giltighetstiden kan du vända dig till VL:s kundservice eller Kundcenter på Resecentrum i Västerås.

 

  • Mina sidor utan konto – om du har köpt din biljett via Mina sidor på vl.se utan att ha ett konto har du fått ett bekräftelsemejl i samband med köpet. I bekräftelsemejlet hittar du kvittot med inköpsdatum.

Kvitto för biljett via mejl_rödmarkering.jpg

Den röda markeringen visar inköpsdatum på kvittot som du får i mejlet tillsammans med biljetten.

Om du inte hittar kvittot kan du vända dig till VL:s kundservice eller Kundcenter på Resecentrum i Västerås.

 

  • VL:s Kundcenter på Resecentrum i Västerås eller våra ombud – om du har laddat ditt resekort med biljetter via vårt kundcenter eller hos något av våra ombud har du fått ett kvitto i samband med köpet. På kvittot hittar du inköpsdatum. Om du inte hittar kvittot kan du vända dig till VL:s kundservice eller Kundcenter på Resecentrum i Västerås.

 

App-biljett

En biljett som är köpt i VL-appen har en kortare giltighetstid än biljetter köpta via Mina sidor på vl.se, VL:s Kundcenter på Resecentrum i Västerås eller hos våra ombud. En app-biljett behöver du använda inom 30 dagar från det datum du köpte biljetten. Giltighetstiden står på app-biljetten.  

App_biljett_rödmarkering.jpg

Den röda markeringen visar giltighetstiden på biljetten i appen.

 

Kupongbiljett

VL-kuponger som inte har en giltighetstid utskriven omfattas också av ett års giltighetstid från och med den 30 januari 2022. Det innebär att du kan byta in kupongerna mot biljetter på VL:s Kundcenter på Resecentrum i Västerås senast den 29 januari 2023. Efter det kommer du inte att kunna använda kupongerna.

Kuponger_utan-giltighetstext.jpg

Bilden visar några exempel på kuponger utan giltighetstid.

Har du funderingar kring dina biljetter? Titta om du kan hitta svaret på vår samlingssida för frågor och svar.

För dig med gamla resor kvar

Om du har resor köpta innan den 30 januari 2022 på ditt resekort och inte hinner använda dem senast den 29 januari 2023 kan du vända dig till VL:s kundservice för att se om resorna kan omvandlas till giltiga biljetter. Du når vår kundservice på telefonnummer 021-473 00 00 eller via mejl, kundcenter.vl@regionvastmanland.se.