Datum

Nu stannar tågen vid fler stationer mellan Västerås och Fagersta

Måndag den 22 januari börjar en uppdaterad tidtabell gälla på Bergslagspendeln som går mellan Fagersta och Västerås. Den nya tidtabellen innehåller fler tåg som stannar på samtliga stationer längs sträckan.– Att fler tåg stannar vid alla stationer ger västmanlänningarna fler möjligheter att resa kollektivt och vi har tillsammans med Trafikverket och Tåg i Bergslagen jobbat hårt för att få till den här förbättringen. Vi vet att det fortfarande finns utmaningar men med den nya tidtabellen förväntar vi oss att tågtrafiken ska fungera bättre, säger Arne Andersson, förvaltningsdirektör på Kollektivtrafikförvaltningen.

I den nya tidtabellen kommer majoriteten av tågavgångarna på vardagar stanna vid samtliga stationer, alltså Fagersta N, Fagersta C, Ängelsberg, Virsbo, Ramnäs, Surahammar, Hallstahammar, Dingtuna och Västerås C. Till exempel kommer tåget som avgår klockan 06.33 från Fagersta N mot Västerås stanna i Dingtuna klockan 07.34 och åka vidare för att vara på Västerås C klockan 07.40.

Detaljerade tidtabeller hittar du på tagibergslagen.se/tidtabeller. Den nya tidtabellen gäller till och med den 31 mars 2024.