Avgiftsfritt

Det är flera kommuner i vårt län som har avgiftsfri busstrafik. Här kan du läsa vad som gäller i de olika kommunerna.

Fagersta

Du kan åka avgiftsfritt på linjerna 82 (delvis), 83 (delvis), 84 och Fagerstalinjen. Det gäller även all anropsstyrd trafik och kompletteringstrafik. På linje 500 betalar du ordinarie pris.   

Du behöver inte ha någon biljett eller resekort för att åka på de avgiftsfria linjerna.

Från den 1 april 2018 är det avgiftsfritt att åka buss inom Fagersta kommun. Det är ett beslut från Fagersta kommun, som även står för kostnaderna. Det kommer att vara avgiftsfritt till tidtabellsskiftet augusti 2022.

Undantag/Villkor

  • Det är inte avgiftsfritt på regional busstrafik inom kommunen eller till/från kommunen, som linje 500. Om du vill åka inom kommunen på den linjen kostar det enligt ordinarie pris.  
  • Du har inte rätt till förseningsersättning om du åker med den avgiftsfria busstrafiken.  
  • Om du går på linje 82 i Fagersta kommun och ska åka till Surahammars kommun betalar du för sträckan i Surahammars kommun eftersom det inte är avgiftsfria bussresor i Surahammar.  
  • Om du går på linje 83 i Fagersta kommun och ska åka till Skinnskattebergs kommun betalar du för sträckan i Skinnskattebergs kommun eftersom det inte är avgiftsfria bussresor i Skinnskatteberg.  

Kontaktperson

Har du fler frågor?

Fagersta Kommun

Sala

Du kan åka avgiftsfritt på linjerna 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 86 (delvis), 461, 464 och Silverlinjen. Det gäller även all anropsstyrd trafik och kompletteringstrafik. På linje 569 betalar du ordinarie pris.   

Du behöver inte ha någon biljett eller resekort för att åka på de avgiftsfria linjerna.

Från den 1 april 2018 är det avgiftsfritt att åka buss inom Sala kommun. Det gäller all lokal landsbygdstrafik och stadstrafik. Beslutet togs av Sala kommun, som även står för kostnaderna. Det kommer att vara avgiftsfritt till och med 31 december 2021.

Undantag/Villkor 

  • Det är inte avgiftsfritt på regional busstrafik inom kommunen eller till/från kommunen vilket är linjerna 569 och 848 (UL). Om du vill åka inom kommunen på dessa linjer kostar det enligt ordinarie pris.  
  • Du har inte rätt till förseningsersättning om du åker med den avgiftsfria busstrafiken.  
  • Om du går på linje 86 i Sala kommun och ska åka till Norbergs kommun betalar du för sträckan i Norbergs kommun eftersom det inte är avgiftsfria bussresor i Norberg.  

Kontaktperson

Har du fler frågor?

Medborgarkontoret i Sala

Hallstahammar/Surahammar

I Hallstahammars och Surahammars kommun åker du avgiftsfritt och det är kommunerna som ansvar för trafiken som körs i kommunen.

Det är inte VL som kör eller ansvarar för trafiken.   

Frågor och svar

Här hittar du svar på många vanliga frågor.