Datum

VL tar över busstrafiken i Hallstahammar och Surahammar

Brukslinjen i Hallstahammar och Surahammar har sedan många år körts på uppdrag av respektive kommun. Nu ska VL ta över och köra trafiken i kommunerna från och med 16 augusti. Linjerna kommer att heta 120, 130 och 131.Trafiken i Hallstahammar och Surahammar har tidigare hetat Brukslinjen, men nu får trafiken tre nya namn:

  • Linje 120 - kommer att köra i Hallstahammars kommun
  • Linje 130 - kommer att köra i Surahammars kommun
  • Linje 131 – kommer att köra mellan Virsbo Felingvägen och Virsbo station i Surahammars kommun

Linjesträckning och hållplatser

Linjesträckningen och hållplatserna blir samma som för Brukslinjen. Bussen kommer bara att stanna vid fasta hållplatser, den kommer inte stanna mellan hållplatserna.

Tidtabeller

Tidtabellerna kommer i stort sett vara samma som för Brukslinjen. I början på augusti kommer linjerna att vara sökbara i reseplaneraren här på webben och i VL-appen. Tidtabeller kommer att finnas att ladda ner och skriva ut här på webben. Du kommer även att kunna hämta tidtabeller på kommunhusen i Hallstahammar och Surahammar från och med vecka 24.

Biljett och priser

Precis som på Brukslinjen reser du fortfarande avgiftsfritt på linjerna 120, 130 och 131. Du behöver ingen biljett eller kort för att resa.

Realtidsinformation

Bussarna som trafikerar linjerna 120, 130 och 131 kommer att vara fullstora bussar med all VLs tekniska utrustning. Det kommer att finnas skärmar i bussen som visar aktuell och kommande hållplatser så att du vet i god tid när du ska kliva av. Bussarna är även utrustade med en gps som gör att du kan följa bussen i realtid i VL-appen.

Samordningsvinster

I och med att VL tar över trafiken kommer det bli bättre samordning mellan linjerna i kommunerna, framförallt i Kolbäck och Strömsholm.

De nya linjerna

Linje 120

Linjesträckning: Hallstahammar - Kolbäck - Borgåsund

Linje 130

Linjesträckning: Virsbo - Ramnäs - Surahammar

Linje 131

Linjesträckning: Virsbo, Felingvägen - Virsbo, järnvägsstationen

Kontaktperson

VLs kundservice