Datum

Är du vår nya kommunikatör?

Kollektivtrafikförvaltningen söker nu en erfaren kommunikatör med digitalt fokus till Marknadsavdelningen.I rollen som kommunikatör erbjuds du varierande arbetsuppgifter. Du kommer att ha ansvar för planering, produktion och genomförande av innehåll i våra digitala kanaler.

Om arbetsplatsen

Kollektivtrafikförvaltningen/VL består av knappt 100 medarbetare som har till uppgift att ansvara för att Västmanland har en utvecklad och bra kollektivtrafik, nöjda kunder och medarbetare.
Kollektivtrafikförvaltningen/VL i Västmanland är organiserat under Region Västmanland. Vårt uppdrag är att identifiera och möta medborgarnas behov av kollektivtrafik.

VL är det gemensamma varumärket under vilket Kollektivtrafikmyndigheten i Västmanland och Svealandstrafiken AB  tillsammans marknadsför kollektivtrafikresandet i Västmanland. Kollektivtrafikmyndigheten är en del av Region Västmanland och Svealandstrafiken är ett delägt dotterbolag till Region Västmanland och Region Örebro län.

Vi som arbetar här får energi av att kommunicera med andra människor. Vi tycker om att lösa problem och ser möjligheter där andra ser hinder. Vi brinner för att leverera kvalitet eftersom det är viktigt för både oss själva men också för våra kunder. Att få vara en del i arbetet med att utveckla verksamheten är något som tilltalar oss som arbetar här.

Du kommer till en arbetsplats som präglas av god arbetsmiljö, härliga arbetskamrater samt möjligheter till kompetensutveckling.
Våra utvecklings- och karriärvägar inom Kollektivtrafikförvaltningen/VL och Region Västmanland är många och går både vertikalt och horisontellt.

Om arbetet

Som kommunikatör hos oss får du ett utvecklande och omväxlande arbete. Du har ett strategiskt tänk och operativt driv med förståelse för helheten. Du vet hur man når fram i den digitala världen.

Du kommer att vara huvudredaktör för våra digitala kanaler. Analys och uppföljning är en naturlig del när du planerar och producerar innehåll. Du använder din strategiska förmåga att identifiera utvecklingsbehov och gillar att komma med förbättringsförslag.

Rollen innebär också att du kommer att ha andra kommunikationsuppgifter på förvaltningen, bland annat som kommunikationsstöd åt chefer och medarbetare. Som kommunikatör på kollektivtrafikförvaltningen arbetar du i en självständig roll i nära samarbete med dina kollegor på Marknadsavdelningen och övriga förvaltningen. Din roll är såväl operativ som strategisk.

Dina främsta arbetsuppgifter

  • Planering, genomförande och analys av innehåll i våra digitala kanaler
  • Webbpublicering
  • Löpande uppföljning, mätning och analys av digitala kommunikationsinsatser
  • Ge kommunikativt stöd till kollektivtrafiksförvaltningens chefer och medarbetare

Kvalifikationer

Du trivs med att jobba självständigt och ta ansvar och egna initiativ. Du drivs av att utveckla och planera långsiktigt men känner dig samtidigt bekväm med att leverera snabbt när så behövs. Som person är du prestigelös och noggrann, ser lösningar och har förmåga att inspirera andra.

Vi söker dig med en relevant högskoleexamen inom kommunikation eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdigt. Du ska ha minst tre års erfarenhet av att arbeta med kommunikation och tidigare erfarenhet av webbansvar är meriterande. Har du erfarenhet av att arbeta med tillgänglighet så är det ett plus. Vidare kommunicerar du väl i såväl text, som tal och bild. Du kan programmen i Adobe CC  och har erfarenhet av olika webbpublicerings- och webbanalysverktyg. Gärna Epi-server, Sharepoint och Matomo Analytics då det är program vi arbetar med idag. Sociala medier är en del av din vardag och du följer med i den digitala utvecklingen.

Anställningsvillkor

Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 7 maj.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY
 
Ansök via länken som du hittar under "länkar".
 

Kontaktpersoner

Karin Svarstad Gepertz
Kommunikationsutvecklare
021- 17 66 24
 
Sandra Brunfelter
Vision
sandra.brunfelter@regionvastmanland.se